Mediumredactie Talkshow: IJsjestest

Tijdens mijn redactie Campustalk (de mediumredactie televisie van dat moment) heb ik, steeds met een andere redactiegenoot, een hele rij items gemaakt. We wisselden af wie interviewde en wie de  camera bediende. Ik heb tijdens deze redactie veel geleerd over de basis van televisie maken: van waar je een idee vandaan haalt tot aan het monteren. Vervolgens gingen de studio van onze opleiding in en namen we een talkshow op, waar de gefilmde items in gebruikt werden.

Een van de items die ik maakte was een ijsjestest. We gingen met een twee studenten langs verschillend ijssalons in Utrecht. IJssalon Roberto Gelato won de test. Als dit item wordt vergeleken met het item dat ik later tijdens mijn stage bij RTV Utrecht heb gemaakt, kun je goed zien dat ik veel vooruitgang heb geboekt, vooral in de beheersing van de camera en het geluid. Ik schommel minder, maak vloeiendere shots en de stemmen zijn een stuk beter te horen.

About Guido van Spellen

Dichter, schrijver, journalist.
This entry was posted in Afstudeerdossier, Mediumredactie Talkshow and tagged CampusTalk, TV. Bookmark the permalink.

One Response to Mediumredactie Talkshow: IJsjestest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *