Stage 1, Gooi en Eembode: Salah Feili: “Schrijven is als ademhalen voor mij”

Tijdens mijn stage bij het huis-aan-huisblad Gooi en Eembode liep ik mee met de redactrice van de Hilversum-editie. De meeste artikelen die ik schreef kwamen ook in deze krant en hebben dus een link met de gemeente Hilversum en haar inwoners. Zo ook dit interview met de Feili-Koerdische vluchteling en dichter Salah Feili.

Enkele minuten voordat Feili op de redactie arriveerde kwam ik erachter dat mijn voorbereiding gebaseerd was op een andere dichter met dezelfde naam. Mijn voorbereiding was dan ook mager en de redactrice van editie Hilversum, Ardi Vleugels, hielp mij gelukkig met het interview. De uitwerking van het interview verliep echter soepel en het artikel werd goed ontvangen.

Ik zou nu aan het begin van mijn research al extra goed kijken of ik informatie over de juiste persoon gevonden heb en bij twijfel mijn collega om zijn of haar mening vragen. Dit interview was een goed leermoment.


Salah Feili: “Schrijven is als ademhalen voor mij”

HILVERSUM – De in Hilversum wonende Salah Feili is geboren in Bagdad, Irak, maar moest net als de meeste Feili-Koerden een groot deel van zijn leven in vluchtelingenkampen in Iran doorbrengen. Sinds 1995 woont hij in Nederland. Dit jaar kwam zijn verwoording van volksbrede gevoelens van eenzaamheid, angst en het missen van een thuis uit in een verhalen- en gedichtenbundel genaamd Een Koerd in Kortenhoef.

Stage 1, Gooi en Eembode: Interview met Salah Feili

 

About Guido van Spellen

Dichter, schrijver, journalist.
This entry was posted in Afstudeerdossier, Stage 1: Gooi en Eembode and tagged dichter, Hilversum, Iran, schrijven. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *